top of page
Image1.jpg
BioBased Housing Solutions_DIAP_def.png

Biobased Housing Solutions is een concept op basis waarvan diverse soorten woonproducten ontworpen worden. Op dit moment is het eerste woonproduct recent gelanceerd: BEEHOME.
Het concept resulteert in zeer duurzame, energiezuinige, betaalbare en schaalbare woonproducten waar momenteel een enorme behoefte aan is. Om dit te bereiken, hebben we een viertal pijlers opgesteld:

1. Biobased icoontje BBHS.jpg

Lokaal & biobased

90% van alle toegepaste materialen bestaat uit Biobased (hernieuwbare) materialen. De constructie is opgetrokken uit hout en de isolatie bestaat uit natuurlijke vezelisolatie (uit eigen regio) door onze BouwBoeren geoogst en opgewerkt door onze BiobasedFactory. Hierdoor heeft de woning een negatieve CO2 footprint.

2. Passiefhuis icoontje BBHS.jpg

Energiezuinig +++++ (PassiefHuis) & hoog comfort

Ontworpen op basis van PassiefHuis. De woningen zijn energieneutraal én 75% zuiniger t.o.v. een vergelijkbare BENG nieuwbouwwoning. Een Passiefhuis heeft geen extra actieve energie benodigd om 's winters warm en 's zomers koel te zijn, oftewel het gehele jaar door is er een hoog temperatuurcomfort.

3. Betaalbaar icoontje BBHS.jpg

Betaalbaar

Focus op een zo’n laag mogelijke TCO (Total Cost of Ownership). Deze woningen zijn vanaf dag 1 goedkoper dan een vergelijkbare BENG nieuwbouwwoning, doordat

onderhoudskosten en energiekosten minimaal zijn. Daarnaast blijft de restwaarde van dit type woningen vele malen hoger.

4 . Prefabricage icoontje BBHS.jpg

Kwaliteit & snelheid

Geprefabriceerd in een HSB (Hout Skelet Bouw) fabriek onder geconditioneerde omstandigheden. De kwaliteit is hierdoor enorm hoog en bouwfouten zijn verleden tijd. De woning is snel te produceren en te plaatsen. In één dag wordt één woning wind- en waterdicht geplaatst.

bottom of page